2022-01-15 09:02:29• hírek • Szatmár.ro

Összesítésben 40., a Malle Moto kategóriában viszont 5. helyen zár az idei Dakaron Gyenes Mani

Fotó: facebook.com/ManiGyenes
Fotó: facebook.com/ManiGyenes

Összesen tizenkétszer vágott neki Gyenes Emánuel, a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team versenyzője a Dakar-rali versenysorozatnak, idén pedig tizedik alkalommal is célba ért.

Nem az idei volt a legsikeresebb Dakarja Gyenes Maninak, rengeteg műszaki probléma hátráltatta idén a szatmári motorversenyzőt, de mindezek ellenére idén is célba tudott érni és felállhatott arra a dobogóra, amelyre minden versenyző, aki teljesíteni tudta a 12 napos, több mint 8000 kilométeres sivatagi versenytávot Szaúd-Arábiában. 

Az utolsó 12. versenyszakaszon 680 kilométert motorozott a mezőny, ebből pedig mindössze 164 kilométer volt a mért szakasz, ezt Mani a 43. idővel tudta teljesíteni.

Ami a viszont a végső rangsort illeti, a szatmári pilóta 40. helyen zárta a közel két héten át zajló futamot, mért ideje 47 óra 7 perc és 11 másodperc volt, ami a Dakar-győztes brit Sam Sunderland (GasGas) idejéhez viszonyítva 8 óra, 19 perc és 41 másodperc volt lassabb.

A Malle Moto kategóriában viszont idén is jó eredményt futott Gyenes Emánuel, hiszen sikerült az 5. helyig kapaszkodnia. Ezt a kategóriát a litván Arunasz Gelazninkasz (Orion Dakar Team) nyerte meg.

Bár nem ez volt Mani élete legjobban sikerült versenye, egy újabb izgalmas futamon van túl a szatmári Dakar-legenda, akinek ezúton is gratulálunk.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: